De Evenementenbranche op z’n kop

De Evenementenbranche op z’n kop

Gepubliceerd op 27 maart 2020.

Tot 1 juni een verbod op samenkomsten, en dus ook op evenementen. Dat was een hard gelag voor de evenementenbranche. De voorbereidingen op het nieuwe seizoen waren zo goed als afgerond, het mooiere weer was in aantocht. En de Formule 1 koorts begon bij iedereen langzaam te komen, de flyers voor vele grootse evenementen lagen bij de drukker. Alle blikken op de maand maart, want vanaf dan zou het echte evenementen spektakel los gaan barsten. Niets was minder waar. Het virus gooide roet in het eten en het hele land ligt plat. Eerst moeten wij -Nederlanders- dit met elkaar oplossen. Helaas hoort daarbij dat wij in quarantaine thuis zitten. Maar voor hoe lang?

Stop op Evenementencars and stars autosport aanhangers

Toen het virus rond december 2019 uitbrak in Wuhan, had niemand kunnen verwachten dat de wereld er 3 maand later zo uit zou zien. Beetje bij beetje kwam het dichterbij en op 27 februari werd de eerste besmetting in Nederland gemeld. Toen kwam langzamerhand het besef ook hier. De eerste evenementen werden afgelast. En op 12 maart deelde minister Bruins mee dat er geen bijeenkomsten zijn toegestaan van meer dan 100 personen. Eerst zouden deze maatregelen gelden tot 6 april, maar later kwamen de echt rigoureuze maatregelen. Op dinsdag 23 maart zat tv kijkend Nederland opnieuw voor de buis. Zij hoorden Grapperhaus zeggen dat álle evenementen tot 1 juni verboden zijn. Het is dan wel een goede maatregel, maar dat verzacht de pijn niet voor alle bedrijven die hierdoor geraakt werden en worden.

Hoe nu verder?playseat race simulator evenementen

Het enige pluspunt voor ons -Cars and Stars Events- is dat wij tijd over hebben voor andere zaken. Zoals gezegd in ons vorige artikel over de GP in Zandvoort, hebben wij nu de tijd om al ons materiaal aan een grondige inspectie te onderwerpen. Maar ook het blijven innoveren met betrekking tot onze evenementen staat hoog op het to do lijstje. Dus we moeten met z’n allen deze tijd zien te overwinnen. En hopelijk kunnen we dan snel weer prachtige evenementen met elkaar realiseren. Of dat vanaf 1 juni is, of zelfs nog later, de Cars and Stars aanhangers zijn in ieder geval al van een grote wasbeurt voorzien.

Maar om tot die tijd nog enig entertainment en vertier te bieden. Kunnen wij voor een extra laag tarief Race Simulators verhuren. Want deze staan op het moment logischerwijs stil. De simulators worden verhuurd zonder begeleiding en wij zullen zelf zorg dragen voor de hygiënische voorzorgsmaatregelen. Hoe dit dan in zijn werk gaat? Denk hierbij aan een competitie tussen collega’s of familieleden. Er zit (zoals altijd) maar 1 persoon tegelijk in de race simulator maar de snelste rondetijden kunnen gewoon bijgehouden worden. Zo bieden wij toch nog enigszins plezier in deze tijd.

Zo houden we met z’n allen het bedrijfsleven nog draaiende. En tot slot aan iedereen: Blijf Gezond!

Delen

Terug naar overzicht