zandvoort dutch grand prix

F1 Race Zandvoort op de tocht?

F1 Race Zandvoort op de tocht?

Gepubliceerd op 13 maart 2020.

zandvoort dutch grand prix

Het Coronavirus (Covid-19) slaat over de hele wereld om zich heen. Evenementen worden afgelast en als je een rondje door een willekeurige supermarkt loopt, zie je ook dat de paniek is uitgebroken bij de Nederlandse medemens. Het is een feit dat dit Coronavirus de gehele samenleving ontwricht. De nieuwsartikelen over dit virus schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond, maar wij houden het bij ons vakgebied. Evenementen, en dan met name de Formule 1.

Dutch Grand Prix 2020f1 zandvoort 2020

Op het moment van schrijven is er weinig bekend of de Dutch Grand Prix plaats gaat vinden in het eerste weekend van mei. De eerste 4 races zijn al afgelast. In Australië werd er wekenlang gedaan alsof het virus niet bestond. Maar ook zij zwichtten uiteindelijk voor deze microscopisch kleine deeltjes. Onder de Formule 1 coureurs heerste er dan ook niks anders dan begrip voor dit besluit. De fans zijn daarentegen begrijpelijk erg teleurgesteld. In Bahrein, Vietnam en China gaan de races ook definitief niet door. 

Dat brengt ons bij het weekend van 3, 4 en 5 mei. Na 35 jaar zou de wondere wereld van de Formule 1 dan eindelijk weer naar Nederland komen. Het kostte bloed, zweet en tranen maar daar stonden ze dan.. Op 14 mei 2019, zielsgelukkig voor de camera. Tijdens een persconferentie sprak Jan Lammers de woorden dat het zo ver was. Het was bijna een ‘it giet oan’ moment zoals bij de Elfstedentocht. De tickets vlogen de deur uit en de hotels, campings en strandtenten zijn al maandenlang druk met de voorbereidingen. Laat staan Circuit Zandvoort zelf, grote verbouwingen zijn daar al een tijdje gaande. Maar de terugkeer van de Formule 1 is nog nooit zo wankel geweest als nu.

Overige evenementenf1 simulator zandvoort

In Nederland is er sprake van een heuse lockdown. Alle evenementen die op de planning stonden zijn geschrapt of verplaatst. Hoe lang dit nog gaat duren is onzeker. Dat biedt voor Cars and Stars Events de gelegenheid om al ons materiaal aan een grondige inspectie te onderwerpen. Zo zijn wij weer helemaal gereed voor de volgende stormvloed aan evenementen. Even een rustmoment voor ons allen en snel weer knallen in 2020!

Dus duimen dat de Formule 1 race in Zandvoort doorgaat. Maar; gezondheid boven alles!

Delen

Terug naar overzicht