Dat was het F1 2018 seizoen!

Dat was het F1 2018 seizoen!

Gepubliceerd op 27 november 2018.

f1 seizoen 2018 fia verstappen hamilton het F1 2018 Seizoen

Op 25 maart 2018 begon het allemaal, het 69e Formule 1-seizoen. De eerste race was traditiegetrouw in Australië. De verwachtingen in Nederland waren bij velen hoog, lang was er uitgekeken naar de start van het seizoen. Zou Max Verstappen nu al voor de titel mee kunnen strijden of zelfs wereldkampioen kunnen worden? Én het eerste Formule 1-seizoen zónder Grid Girls, dat kan toch geen mooi seizoen worden? Achteraf gezien was het F1 2018 Seizoen een seizoen van pieken en dalen…

Vettel of Hamilton?

Voor Sebastian Vettel begon het seizoen uitstekend. Hij wist in Australië én in Bahrein de Grand Prix te winnen en werd hierna al snel als titelkandidaat nummer 1 gebombardeerd. Hierna stond de GP van China op de kalender. De Red Bulls waren snel en na een slimme pitstop leek Max op weg naar P1. Maar een aanvaring op het circuit met Sebastian Vettel voorkwam dit. Ook voor Vettel is het seizoen sinds die crash er niet beter op geworden.

Het seizoen modderde voort voor Max Verstappen met als dieptepunten de klapper met teamgenoot Daniel Ricciardo in Bakoe en de domme fout tijdens de laatste vrije training in Monaco. Tot de zomerstop volgden er 3 podiumplekken voor Max waarvan een overwinning in Hongarije. Ondertussen bouwde Lewis Hamilton langzaam maar zeker zijn voorsprong uit ten opzichte van Vettel.

Zomerstop

Tijdens de zomerstop konden de coureurs even met vakantie. Maar ondertussen werd er ook volop getest in de F1 Simulators. Ook bij Cars and Stars was het een drukte van jewelste. De leegte van de zomerstop kon door Cars and Stars landelijk worden ingevuld door middel van vele Race Simulators op locatie! Het was wachten op de volgende Grand Prix (Nog steeds zonder Grid Girls). Die stond gepland voor 26 Augustus te België. Op het magische circuit Spa-Francorchamps. Daarom werd er in onze F1 simulators al veel geracet op dit circuit. Zo konden alle “Cars and Stars coureurs” het circuit wel dromen toen deze op het punt stond te beginnen.

De wederopstanding van Max Verstappenformule 1 simulator

Onze Max moest veel kritiek slikken na de eerste 12 races. Als voorbeeld; het Instagram account ‘Crashtappen’ maakte grappen over, het ligt voor de hand, de vele crashes van Max. Zelf zei hij hier niks van aan te trekken, en dit bleek de beste oplossing. Het circuit in België dat bijna geheel oranje kleurde, was het toneel voor de 3e plek van Verstappen. Zo zijn de resultaten na de zomerstop voor Max: 3, 5, 2, 5, 3, 2, 1, 2 & 3. Een ongekende comeback van een ontketende Max Verstappen! Waar die 2e plek in Brazilië natuurlijk wel een zwart randje had, na de aanvaring met Esteban Ocon op- en naast de baan. Maar ook Lewis Hamilton was na de zomerstop superieur en sleepte zo zijn vijfde wereldtitel binnen.

Conclusie Formule 1 seizoen 2018

  • We kunnen concluderen dat Max Verstappen stoïcijns doorgaat met hard racen, ondanks kritiek en mindere periodes.
  • Red Bull had het snelste chassis maar kon met Renault niet meedoen voor de wereldtitel.
  • De gecompliceerde voorvleugels en brede wagens zijn funest voor het échte racen / inhaalacties.
  • Mercedes steekt er tot nu toe met kop en schouders bovenuit sinds de invoering van de hybride V6 motoren (maar de concurrentie komt dichterbij).
  • De Formule 1 wereld is wat toegankelijker geworden sinds de overname van Liberty Media!
  • En last but not least: Aan sensatie geen gebrek met Max Verstappen in de Formule 1!!

Het Formule 1 seizoen 2019f1 race simulator deventer

Max, Sebastian en Lewis.. Wordt het volgend jaar dan een strijd om de wereldtitel tussen 3 coureurs en teams? Het is afwachten wat Red Bull en Honda kunnen, er wordt telkens gezegd dat Honda sneller en sneller wordt. Maar de concurrentie zit natuurlijk ook niet stil. Ook zijn er vele positiewisselingen in de Formule 1 voor aankomend jaar. Een grote stoeltjesdans is er gaande, en ook vanaf de Formule 2-wereld komen er 3 jonkies richting de hoogste raceklasse. Een heel interessante indeling van de stoeltjes waaronder de verrassende terugkeer van Kubica. Op deze pagina kan je de bezetting van alle teams terugvinden.

Voor Circuit Zandvoort is 2019 in ieder geval te vroeg. Maar de F1 2019 kalender is dan ook al gereed en zondag 17 maart 2019 gaat het weer gebeuren in Australië! Tot die tijd staan onze F1 Race Simulators voor u klaar. Waaronder onze nieuwe Full Motion race simulator waarin iedereen zich een echte F1 coureur waant!!

Voor meer informatie over onze F1 Race Simulators, kunt u contact opnemen met ons snelle F1 Evenementen Team!

Delen

Terug naar overzicht