race simulator op circuit zandvoort aanhanger cars and stars

Wat gaat Max Verstappen dit jaar doen?

Wat gaat Max Verstappen dit jaar doen?

Gepubliceerd op 5 januari 2021.

fullsize f1 simulator

Voor Max Verstappen wordt het alweer zijn 7e (!) seizoen in de Formule 1. Het afgelopen seizoen was qua spanning om de wereldtitel niet om over naar huis te schrijven. Ook is bekend dat Honda gaat stoppen na aankomend seizoen. En normaliter zouden er dit jaar compleet nieuwe F1 auto’s op de starting grid staan. Maar de auto’s voor het aankomende seizoen, zijn gewoon de 2020 modellen met een upgrade. Wat kan Max bewerkstelligen in het laatste seizoen van Honda en het laatste seizoen van de huidige F1 auto’s?

Red Bullmax verstappen red bull rb14 formule 1

Ieder jaar schreeuwt Helmut Marko dat ze dat jaar een auto afleveren waar een coureur wereldkampioen mee kan worden. De afgelopen jaren trapten we er telkens in maar uiteindelijk bleek niets minder waar. Dit jaar gaan ze wederom voor het kampioenschap; voor zowel de constructeurs als de coureurs. Met de RB16 hebben ze afgelopen seizoen toch nog grote stappen gemaakt. Wellicht omdat Mercedes al naar 2022 kijkt, maar zeker ook door de kracht van Red Bull zelf. De auto voor aankomend seizoen gaat RB16b heten. Deze geupgrade versie van de RB16 moet het voor Max Verstappen gaan doen. Met Sergio Perez als teamgenoot kan het wel eens een heel mooi seizoen gaan worden.

Hondarace simulators huren voor op een personeelsfeest

Voor de Managing Director van Honda, Masashi Yamamoto, was het erg pijnlijk dat Honda uit de Formule 1 wereld stapt. Maar de auto industrie verandert en dus ook de prioriteiten van enkele grote merken, denk hierbij aan elektrisch rijden en op waterstof. Maar de vooruitzichten voor het 2021 F1 seizoen zijn dan wel weer rooskleurig. Natuurlijk wil Honda ook met een knaller de F1 uit, ze hebben dan ook aangegeven dat ze met een gloednieuwe motor op de proppen komen. Dus laten we hopen dat ze nog eenmalig een Formule 1 motor afleveren waar Max Verstappen wereldkampioen mee kan worden. Eind goed, al goed. 

Max VerstappenMax f1 kampioen testdagen testweek

Max kwam al snel in het nieuws dit jaar, omdat hij nu met de ex-vriendin van Daniil Kvyat omgaat. Oftewel Kelly Piquet, dochter van drievoudig F1-wereldkampioen Nelson Piquet. Kelly en Daniil hebben samen ook een dochter uit deze eerdere relatie, dus Max Verstappen is de stiefvader. Dat wordt een leuk seizoen tussen die 2, eerst zijn auto en nu zijn vriendin… Maar nu race-inhoudelijk; is Max klaar om in het seizoen 2021 wereldkampioen te worden? Volgens velen is hij dat al sinds een jaar of 2, maar is de Red Bull simpelweg niet snel genoeg. Maar Honda en Red Bull geven (wederom) aan dat er dit jaar een wereldkampioen waardige auto staat. Dus laten we zo zeggen: aan Max zal het niet liggen.

De Toekomstformule 1 simulators in aanbouw keulen

Dit F1 seizoen wordt een leuk opstapje, met enkele nieuwe livery’s en teamnamen. Ook was er een kleine stoelendans, terwijl elk stoeltje op het moment van schrijven nog niet eens vergeven is. Maar vanaf het Formule 1 seizoen van 2022 gaat er écht veel veranderen. Compleet nieuwe auto’s qua uiterlijk, maar vooral wordt het (waarschijnlijk) veel meer close racing. Wij kijken er naar uit! Alvast in de stemming komen? Boek een Race Simulator en verken alvast alle Formule 1 Circuits.

Delen

Terug naar overzicht