zandvoort cars and stars

The Dutch Grand Prix

The Dutch Grand Prix

Gepubliceerd op 14 mei 2019.

circuit zandvoort formule 1

De Grote Prijs van Nederland is terug! Deze “F1 Grand Prix” zal wederom in Zandvoort plaats gaan vinden. Dit was ook al het geval van 1952 t/m 1985 (De eerste 4 GP’s -’48, ’49, ’50, ’51- waren geen onderdeel van de F1). In die periode is er 30 maal een Formule 1 race gereden op het circuit van Zandvoort. Het circuit had in die periode meerdere samenstellingen, en de coureur met de meeste overwinningen op Zandvoort is Jim Clark. Gevolgd door Jackie Stewart en Niki Lauda. Na deze korte geschiedenisles kunnen we vooruitkijken naar de nieuwste ‘Dutch Grand Prix’. Deze gaat namelijk in mei 2020 al plaatsvinden, dus haal je oranje kostuum maar uit de kast en schreeuw Max naar poleposition!

Het Circuit van ZandvoortCircuit Zandvoort F1 Decoratie Decoverhuur

Dit historische circuit ligt tussen de duinen en vlak bij de zee. Dankzij de eerdere Formule 1 races die hier plaatsvonden, was het voor velen een favoriet circuit om hier ook de nieuwste F1 motoren te laten ronken. Natuurlijk zijn er aardig wat aanpassingen die moeten worden doorgevoerd. Niet alleen aan het circuit en de accommodaties. Maar ook aan de gehele infrastructuur, waaronder de treinen, toegangswegen etc. Daarom is het mooi dat de kogel nu door de kerk is, er kan vanaf nu hard worden gewerkt om de Grote Prijs van Nederland te realiseren in Zandvoort! Wat wel zeker is; is dat er vanuit de lucht prachtige plaatjes geschoten kunnen worden tijdens dit Formule 1 weekend. Daarbij zullen honderdduizenden bezoekers het pittoreske Zandvoort bezoeken. Want aan fans geen gebrek voor het nieuwe “Dutch GP Weekend”.

De Formule 1 in Zandvoortteambuilding pitstopgames pitboxgames pitgames racesimulator bandenwisselspel f1games (4)

Sinds de entree (2015) van Max Verstappen in de F1, is deze autosportklasse almaar populairder geworden in Nederland. En we hebben er een jaartje of 35 op moeten wachten, maar deze grootste autosportklasse ter wereld komt dus weer naar Zandvoort! Deze nieuwe overeenkomst geldt voor 3 jaar met nog een aantal extra optiejaren. Met Amsterdam in de buurt, de duinen en de zee, het iconische circuit, Heineken als grote sponsornaam en Jan Lammers als voorman, kan dit evenement eigenlijk niet mislukken!

Vele fans zullen in ieder geval aankomend weekend weer ervaren hoe het is om (weliswaar oudere) Formule 1 wagens over het Circuit van Zandvoort te zien scheuren tijdens de Jumbo Racedagen. Hier zullen onder andere Pierre Gasly en onze eigen Max schitteren over het circuit. Een meer dan leuk voorproefje! 

Cars and Stars & Circuit Zandvoortcircuitpark zandvoort cars and stars

Sinds enkele jaren organiseren wij in samenwerking met Circuit Zandvoort vele autosport-evenementen. In één van de vele Pitboxen, in de Paddock Club, op het circuit of in Bernie’s Bar & Kitchen. Met deze Pitbox Challenges maken wij alle gasten en bezoekers enthousiast voor de autosport en de Formule 1. Dus daarom is het fantastisch dat dit wereldwijd bekeken evenement richting het circuit van Zandvoort komt. Wij wensen iedereen die betrokken is bij het circuit veel succes met alle voorbereidingen!

Ook een Pitbox/F1 Challenge op uw evenement? Neem contact op met ons evenementen team!

Delen

Terug naar overzicht