Tragisch ongeluk voor Michael Schumacher .…….. en nu?

Tragisch ongeluk voor Michael Schumacher .…….. en nu?

Gepubliceerd op 2 mei 2018.

racesimulator ferrari rood sim

“We leven met je mee”,  “Weet jij al iets meer over de toestand van Michael”,  “Respect voor je keuze”, “Veel sterkte in de toekomst”. Dit zijn enkele van de vele reacties die ik heb mogen ontvangen na het tragische ongeval van de Formule 1 legende Michael Schumacher. Een journalist wist het mooi te verwoorden:  Iedereen […]

“We leven met je mee”,  “Weet jij al iets meer over de toestand van Michael”,  “Respect voor je keuze”, “Veel sterkte in de toekomst”.
Dit zijn enkele van de vele reacties die ik heb mogen ontvangen na het tragische ongeval van de Formule 1 legende Michael Schumacher.

Een journalist wist het mooi te verwoorden:  Iedereen zal zich nog lang het moment kunnen herinneren dat het bericht over het ongeval wereldnieuws werd. Het is typisch zo’n moment waarvan je over een paar jaar nog precies kunt herinneren, waarmee je bezig was op het moment van het nieuws. En precies zo is dat.

Ikzelf was op dat moment in London. Ik kreeg de eerste sms-berichten en whats-app berichten al snel binnen, maar had nog geen idee wat er precies gebeurd was. Daarna kwam het nieuws erg hard bij me aan. Geschrokken door het nieuws, ongeloof en natuurlijk medelijden met Michael en zijn familie.

Vanaf maandagochtend is ook mijn leven hierdoor erg veranderd. Vanzelfsprekend heb ik vanaf het tragische moment per direct mijn activiteiten als dubbelganger stopgezet. Bestaande opdrachten zijn gecanceld en lopende aanvragen aangepast, waarbij we voor desbetreffende evenementen andere lookalikes inzetten. Uit respect en uit medeleven is dit, op dit moment, de juiste keuze en ik ben er zeker van dat een ieder dit zal begrijpen.

Het nieuws over de toestand van Michael en de toekomst is wereldnieuws. Omdat ik al bijna 18 jaar als professioneel dubbelganger werk heeft ook veel media zich bij mij gemeld. Ik heb vanaf maandagmorgen ontelbare interviews voor printmedia , landelijke en regionale kranten, live radio-interviews en tv-reportages gedaan. Hierbij werd veelal mijn standpunt en gevoelens over de gebeurtenissen gevraagd.  Ook werd gevraagd, of ik (als lookalike en fan) samen met vele fans naar Grenoble zou gaan. Ik heb dit afgehouden, omdat ik de familie en naasten veel sterkte en rust wil wensen en ik het niet gepast vind om me daar te vertonen.

Natuurlijk is Michael constant in mijn gedachten. Als mens èn als F1 fan. Ik hoop dat er snel meer nieuws over zijn situatie kan worden gegeven en een positieve toekomst  weer kan worden opgebouwd. Ik wens hem en zijn naasten veel sterkte toe.

Ikzelf zal me vanaf nu voornamelijk richten op de verdere verhuur van racesimulatoren, showcars, begeleiden en managen van andere look-a-likes en organiseren van themafeesten. Iets wat ik ook al de laatste jaren met en voor Cars and Stars Events heb gedaan.

Auteur: Frank Saasen

Delen

Terug naar overzicht