Formule 1 – 2014 Het jaar van kampioenen en legendes

Formule 1 – 2014 Het jaar van kampioenen en legendes

Gepubliceerd op 2 mei 2018.

Het F1-jaar 2014 zal groots de geschiedenisboeken ingaan. Vanaf 01 januari tot de laatste race op 23.11.2014 in Abu Dhabi was het een bewogen jaar. Het jaar 2014 begon met het tragische nieuws over het ski-ongeluk van F1-legende Michael Schumacher. Een moment, dat de wereld even liet stilstaan. Fans over de hele wereld verbleven in […]

Het F1-jaar 2014 zal groots de geschiedenisboeken ingaan. Vanaf 01 januari tot de laatste race op 23.11.2014 in Abu Dhabi was het een bewogen jaar.

Het jaar 2014 begon met het tragische nieuws over het ski-ongeluk van F1-legende Michael Schumacher. Een moment, dat de wereld even liet stilstaan. Fans over de hele wereld verbleven in spanning en wachtend op positieve berichten omtrent de toestand van Schumi. Mondjesmaat kwamen er persberichten tijdens zijn maandenlange ziekenhuisverblijf. Totdat uiteindelijk in Oktober 2014 het ophelderende nieuws kwam. Hij was uit zijn coma  ontwaakt en verdere behandelingen zou van thuis uit gedaan kunnen worden. Een opluchting voor de fans en zeker ook voor zijn naasten.

Het tragisch ongeval heeft ook de carriere van zijn dubbelganger Frank Saasen beinvloedt. Sinds 1998 trad Frank Saasen als look-alike door geheel Europa op. Met ongeveer 90 boekingen per jaar, was hij een van de meest geboekte lookalikes. Uit respect heeft Frank echter op 01.01.2014 alle activiteiten als dubbelganger gestopt. Natuurlijk hoopt ook Frank, op een spoedige genezing en enigszins positieve toekomst voor Michael Schumacher.

Daarnaast was het formule-1 jaar 2014 een spannend jaar. Nieuwe teamsamenstellingen, verrassende uitslagen en dan natuurlijk het grote nieuws van Max Verstappen. Als jongste rijder ooit heeft hij een stoeltje in de F1 weten te bemachtigen. Dit nieuws geeft de Nederlandse fans van de F1 en autosport weer moed.

Formule 1 20134: 19 races. Startend in Australie op 14.03.2014 en eindigend in Abu Dhabi op 23.11.2014. De constructeurstitel werd met glans door F1-Petronas gewonnen. Maar tot de laatste race bleef het spannend of Lewis Hamilton of toch nog Nico Rosberg als wereldkampioen het jaar mocht afsluiten. Door een technisch probleem was het  Nico uiteindelijk niet gelukt om de overwinning in de wacht te slepen en ging Lewis Hamilton uiteindelijk als “Wereldkampioen 2014” de geschiedenisboeken in.

Cars and Stars Events heeft als grootste aanbieder van racesimulators en showcars ook dit jaar weer de F1 onder de mensen en fans gebracht. Op vele evenementen door geheel West-Europa hebben gasten en bezoekers op openingen, beurzen, winkelcentra en personeelsfeesten zelf hun racekunsten kunnen laten zien. Ook de inzet van een heuse pitstopgame, oftewel bandenwisselspel op een Formule-1 replica was dit jaar een groot succes. Als voorbereiding op het komende jaar heeft carsandstars hun collectie racewagens en replica’s verder uitgebreid om de klanten nog meer van dienst te kunnen zijn. Voor elk evenement, budget en doelgroep biedt CarsandStars.nl het juiste entertainment.

Een bewogen jaar voor de autosport ! Een jaar vol spanning en sensatie ! Op naar F1-2015 !

Auteur: Aline Knöpke

Delen

Terug naar overzicht