Is het feest over voor Top Gear?

Is het feest over voor Top Gear?

Gepubliceerd op 2 mei 2018.

Er is geen ontkomen aan, elke dag weer worden we overspoeld met nieuws over Top Gear en dan voornamelijk over voormalig presentator Jeremy Clarkson. Vorige maand werd hij ontslagen en dat is natuurlijk nogal een ding. Top Gear is namelijk niet zomaar een programma, het is een magische samenstelling van elementen wat het tot een […]

Er is geen ontkomen aan, elke dag weer worden we overspoeld met nieuws over Top Gear en dan voornamelijk over voormalig presentator Jeremy Clarkson. Vorige maand werd hij ontslagen en dat is natuurlijk nogal een ding. Top Gear is namelijk niet zomaar een programma, het is een magische samenstelling van elementen wat het tot een topformule maakt. Het was dan ook niet voor niets dat er elke aflevering weer zo’n 350 miljoen kijkers inschakelde.

De reden voor Jeremy’s ontslag zou een uit de hand gelopen ruzie zijn met Top Gear producent Oisin Tymon. Jeremy zou door het lint zijn gegaan omdat de maaltijd die hij voorgeschoteld kreeg niet helemaal naar zijn zin was, hij zou de producer zelfs hebben geslagen. De presentator heeft deze beschuldigen altijd ontkend, volgens hem is er alleen maar ‘wat geduwd en getrokken’. Hij had al een laatste waarschuwing aan zijn broek wegens de vele incidenten rondom Top Gear.

Miljoenen trouwe fans hebben inmiddels online petities getekend in een poging het programma én de presentator te redden. In een statement geeft de BBC aan dat, ondanks dat het een lastige taak zal worden, ze zeker gaan kijken hoe ze Top Gear kunnen vernieuwen voor een nieuw seizoen in 2016. De andere presentatoren James May en Richard Hammond, schijnen al aangegeven te hebben dat zij het programma niet zonder Jeremy voort willen zetten en dat is logisch; de chemie tussen die drie was uitzonderlijk magisch.

De Power Lap, een vast element van de show, zal vast en zeker zijn comeback maken in het programma. Bij de Power Lap rijdt The Stig zo snel mogelijk over het Top Gear-testcircuit om de prestaties van verschillende auto’s te testen. Wist je trouwens dat het idee van de naam ‘The Stig’ van Jeremy komt? Op zijn oude school werden nieuwelingen namelijk “Stig” genoemd. Dus of Jeremy nog zijn terugkeer maakt in het programma of niet, at least his legacy continues.

Bent u geïnteresseerd in uw eigen evenement in Top-Gear stijl ?

Een kleine greep uit de “Top Gear” opties bij Cars and Stars:

– The Stig look-alike (als optie om het uit te laten voeren door de enig echte Schumacher look-alike)

– Witte Top Gear racesimulators, waarbij natuurlijk plaats is op de auto’s voor uw eigen branding en reclame. Simulators van klein tot groot, van cockpitsimulators tot halve f1-auto’s en natuurlijk fullsize, waarheidsgetrouwe replica’s van formule 1 wagens. Ideaal inzetbaar op beursstands als beursentertainment, open dagen, openingen en alle andere publieksevenementen.

– Spannende gridgirls in bijpassende witte outfits als begeleiding

– Top Gear decoratiemateriaal

– The Stig met eigen stunt/drift show (gaaf als opening op bijvoorbeeld een productpresentatie waarbij The Stig in een speciale sportwagen om de gridgirls heen drift

Spanning, sensatie en de keuze is reuze! (www.carsandstars.nl)

Delen

Terug naar overzicht