Entertainment voor Jongeren in de Lockdown

Entertainment voor Jongeren in de Lockdown

Gepubliceerd op 1 februari 2021.

stuur nuchter als extra bij f1 race simulator

Cijfers tonen aan dat jongeren steeds meer moeite hebben met de Corona regels cq lockdown en daardoor problemen kunnen veroorzaken binnen de gemeenschap. Wij hebben in samenwerking met diverse gemeentes en instanties 2 opties uitgewerkt, die enerzijds educatief (soms corrigerend) werken, maar ook heel leuk zijn voor de jeugd om te doen. En juist die combinatie zorgt voor positief enthousiasme én dat de boodschap blijft hangen!

Stuur Nuchter

Alcoholgebruik onder jongeren vraagt om aandacht en actie. Wij hebben deze problematiek onderzocht en hiervoor een speciaal project opgesteld: Stuur Nuchter. Een uniek concept waarbij je op een leuke en leerzame manier bewust wordt gemaakt van de gevaren van alcohol in het verkeer. Dit gebeurt middels een Quiz, een Rijsimulator, een speciaal Parcours en eindigend bij de Voordeur Challenge. Het is confronterend, maar door dit onderwerp op deze entertainende manier te behandelen, is het interessanter voor de deelnemers. Zo dragen we ook een steentje bij aan het Preventieakkoord van de Rijksoverheid.

Dit project is in te zetten bij bijvoorbeeld scholen, bedrijven en dorpshuizen. Ons doel is om voornamelijk jongeren bewust te maken van het gevaar van alcohol in het verkeer. Wij denken dus dat de beste manier om dit uit te leggen, op een entertainende manier is. Oftewel: educatie met entertainment!

De activiteiten bestaan uit 4 hoofd onderdelen. Dit zijn:

  • Een speciaal ontwikkelde informatieve Alcohol Quiz.
  • Fun games, zoals Behendigheidspellen en diverse opdrachten met Alcohol-simulatiebrillen.
  • Alcohol in het verkeer, zoals autorijden met alcoholsimulatie.
  • Een Kantelsimulator.

Formule 1 Race Programmacampingtour f1 formule 1

Wij bieden ook activiteiten aan om jongeren op een leuke en actieve wijze bezig te houden. Denk hierbij aan het unieke “Formule 1 race programma”. Onder professionele begeleiding bieden wij een totaalpakket aan, waarbij wij de jongeren individueel of in groepen een F1-beleving geven. Dit doen we door een race competitie met F1 race simulators, pitboxgames, een quiz en meer. Beide opties kunnen ingezet worden op elke gewenste locatie, indoor of outdoor. Van jongerencentrum tot dorpshuis, van sportclub tot parkeerplaats.

Wij werken volgens een strak Corona protocol waardoor wij veilig, hygiënisch en op basis van 1,5 meter kunnen werken. Natuurlijk is de precieze inzet wel afhankelijk van de actuele lockdown situatie en maatregelen!

Drift Karten en Karts voor Kidskinder karten op locatie kinderen

Ook het Drift Karten en Karts voor Kids is perfect uit te voeren op bijvoorbeeld het dorpsplein. Dit geeft nog net dat beetje extra entertainment, in combinatie met de educatie. 

Wij staan vanzelfsprekend open voor verdere aanbevelingen en samenwerking met andere partijen of instellingen die een bijdrage kunnen leveren aan deze projecten.

Delen

Terug naar overzicht