De verschillende race simulators

De verschillende race simulators

Gepubliceerd op 25 februari 2021.

f1 race simulators hal losser

Er zijn zo veel verschillende race simulators. Bij het huren of kopen van een race simulator moet je jezelf dus vele vragen stellen. Hoeveel ruimte heb ik? Wil ik sim racen voor de lol of professioneel? Is het uiterlijk van een simulator belangrijk of juist de performance? Race ik altijd alleen of ook met vrienden? Race ik tegen gasten of rijden we in teamverband? Ga ik voornamelijk rally rijden of alleen maar Formule 1? Bij het beantwoorden van al deze vragen kom je nog niet tot de perfecte race simulator. Wat zijn dan al die verschillen?

Formule 1 Simulator

Wil je de nieuwe Lewis Hamilton of Max Verstappen worden, dan kies je natuurlijk voor een F1 simulator. Dan heb je een F1 stuurtje nodig. Maar ook een F1 game en het liefst een simulator die zit zoals een F1 auto. Hierbij kom je dan snel uit bij het kopen of huren van een F1 Playseat. Maar het mooiste is natuurlijk een halfsize of fullsize F1 simulator. Dé eyecatcher op ieder evenement of man cave. Hier is dan wel een ruimte van minimaal 6×3 meter voor nodig. Voor het racen tegen vrienden, collega’s of gasten, is het leuk als je meerdere race simulators hebt. Natuurlijk kan dit thuis online, met ieder zijn eigen racestuur. Maar in onze Racing Room on Wheels ontstaat pas een echte competitie! 

Bewegende Race SimulatorEvents bewegende simulator met virtual reality

Met een bewegende race simulator zou je zeggen dat je de G-krachten van een raceauto voelt. Maar dat is natuurlijk niet zo. Je voelt alleen de rijrichting waar de auto naartoe gaat. Met een virtual reality bril erbij maakt dit een erg leuke ervaring! Dit is dan niet een simulator voor de professionele racers, maar meer voor de hobbyist. Ook is de bewegende simulator uitermate geschikt voor rally rijden. Omdat je veel korte stuurbewegingen maakt en zo alle kanten op gaat in de bewegende simulator.

Cars and Stars Events

Gelukkig hebben wij voor elk evenement een passende race simulator. Thuis een speciale setting nodig? Daar kunnen wij ook zorg voor dragen!

Delen

Terug naar overzicht