oktoberfeest themafeest

De Oktoberfeesten zijn weer begonnen!

De Oktoberfeesten zijn weer begonnen!

Gepubliceerd op 26 september 2018.

oktoberfest

Het officiële Oktoberfest is afgelopen zaterdag begonnen, dat was de 22e van september in München. Toen sloeg de Oberbürgermeister van München het eerste vat aan om 12:00u. Vanaf nu ploppen de Oktoberfeesten dan ook overal uit de grond, en niet alleen in München. Ook niet alleen in Duitsland, Nederland kan er ook wat van! Maar wat moet je dan dragen op een Oktoberfest? Wat kan je eten en drinken op een Oktoberfest? Wat zijn de echte muziek-toppers om naar te kijken tijdens al deze Oktoberfesten? En tot slot; hoe creëer je een gezellig Oktoberfest?! Wij wijzen u graag de weg in deze wir-war van bierfeesten door Nederland en Duitsland.

Oktoberfest, Oktoberfeest.. Wat is het nu? Oktoberfest is simpelweg Duits voor Oktoberfeest. Of andersom. Maar dit had u vast al begrepen. Deze feesten staan bol van de tradities. Maar niet iedereen kan tegen deze tradities! Zoals je in dit artikel van de NOS kan lezen, zijn er op de eerste dag van het Oktoberfest in München al 469 overenthousiaste feestvierders richting de ziekenboeg gegaan (of gebracht). Maar gezien de miljoenen mensen die naar München komen, en de weinige incidenten.. Mag er gerust gezegd worden dat de oktoberfeesten een vrolijke bedoeling voor iedereen zijn!

De kleding en het etentiroler feest schlager bier

De traditionele manier van klederdracht is een Lederhosen voor de heren, en een Dirndl voor de dames. Dat geeft het mooiste totaalplaatje voor de locatie en is het meest sfeervol. Mannen en vrouwen met een liter Hefeweizen in de hand, een bratwurst en gaan! Maar dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen is gek van bier, klederdracht en bratwurst mit sauerkraut. Gezelligheid staat voorop dus iedereen is welkom op het Cars and Stars Oktoberfest. Maar om toch nog een tip te geven: Kom in klederdracht en proef eens een Pretzel, Halve Haan, Bratwurst en Zuurkool met een groot glas Weissbier. Zo wordt u vanzelf overdonderd met dat Oktoberfest gefühl.

De artiestenoktoberfest thema

Tijdens het bier drinken en bratwurst eten, wil men natuurlijk ook wat vertier. Daarvoor zijn de oktoberfest artiesten. In ons aanbod zijn er vele voltallige Oktoberfest bands zoals Gruppe Gastein en Alpenparty om alvast in de stemming te komen. Maar natuurlijk ook Oktoberfest DJ’s om het publiek nóg meer op te zwepen! En ondertussen blazen de Alpenhoornblazers buiten op de ‘Wiesn’, de longen uit hun lijf. Richting het eind van het Oktoberfeest worden ook nog even alle schlagerhits meegezongen. Dennie Christian, Helene Fischer en Anita’s Schlager parade zorgen er gegarandeerd voor dat de volledige tent nog één keer op zijn kop staat!!

Oktoberiaanse gezelligheid

Bij onze Foto’s Evenementen kunt u de gezellige oktoberfeesten vinden die wij hebben mogen organiseren. Een goede mix van al het bovenstaande, brengt het beste in de mens naar boven. Want wie wordt er nou niet vrolijk van bier, wijn, Helene Fischer, een volle tent met feestende mensen en lekker eten? Als dit allemaal goed geregeld is, hoeft u alleen nog maar te genieten.

Voor verdere informatie over het boeken en organiseren van een oktoberfeest, kunt u contact opnemen met ons Event Team!

Delen

Terug naar overzicht